به نام خدای بلند آسمان خداوند خاک و خدای جهان
فراخوان اول نوزدهمین کنگره علوم خاک ایران
"توجه به گسترش پدیده های حدی، ورود به عصر هوش مصنوعی، تثبیت جامع نگری در برنامه های ملی و محلی خاک"
با یاری پروردگار نوزدهمین کنگره علوم خاک ایران در شهریور ماه 1404 خورشیدی با همکاری گروه علوم و مهندسی خاک دانشگاه تهران و موسسه تحقیقات خاک و آب در دانشکدگان کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران در کرج برگزار می شود. تجربه هفدهمین و هجدهمین کنگره که در آن با طراحی نشستهایی، ضمن پرداختن به مبانی علم خاکشناسی، شناسایی، مدیریت، حکمرانی و اخلاق خاک و ابعاد مرتبط مورد بحث قرار گرفت، چارچوب های اولیه و مناسبی از مباحث بین رشته ای و نحوه تعامل با نهادهای اجرایی، خصوصی و تشکلها را فراهم نمود. نوزدهمین کنگره علوم خاک در شرایطی برگزار می شود که فراوانی وقوع و تنوع خسارتهای پدیده های حدی، توجه به همبست خاک، آب، غذا و انرژی را بیش از پیش نمایان نموده است. در این میان، فائو نیز با درک پیوند تنگاتنگ مسائل آب و خاک، گفتگوی آب جهانی خود را به گفتگوی خاک و آب جهانی تغییر داده است. از سوی دیگر، در آستانه انقلاب فناوری اطلاعات و ارتباطات و درهم تنیدگی آن با حوزه های فیزیکی و زیستی؛ شناخت و به کارگیری هوش مصنوعی که به سرعت در حال گسترش است و اثرات شگرفی در حوزه های مختلف داشته و خواهد داشت، ضروری می نماید. جمع بندی های جهانی پس از همه گیری کرونا، ظهور اثرات تغییرات آب و هوایی و افزایش کشمکش های منطقه ای، از شکنندگی زنجیره غذا خبر داده و نیاز به پاسخ های سریع و هوشمند را طلب می نماید. راهبردهای کلان از جمله برنامه های جهانی و برنامه هفتم توسعه بر جمع آوری و صحت سنجی داده با هدف "پایش به موقع و هشدار سریع"، تحلیل سیاست ها، تصمیم سازی و ارائه گزینه های تصمیم گیری، هوشمندسازی نظام های تولیدی برای واکنش سریع، و تقویت نظام پژوهش و نوآوری تاکید نموده و خواستار حکمرانی اثربخش در این راستا شده است. همچنین، روندی که در کنگره های هفدهم و هجدهم با همیاری جمع کثیری از اساتید، پژوهشگران، کارشناسان و دانشجویان از بخش های مختلف آموزشی، پژوهشی، اجرایی، ترویجی، خصوصی و مردم نهاد به پشتوانه ی یک قرن تلاش کشور در حوزه خاک و آب ایجاد، و با مشارکت گروداران مختلف، زمینه ی تجمیع و حرکت به سوی تلفیق ابعاد چندگانه مدیریت خاک و آب در یک فرایند رو به رشد فراهم آمد، شایسته تداوم و تثبیت است.
بر این اساس، توجه به گسترش پدیده های حدی، ورود به عصر هوش مصنوعی، تثبیت جامع نگری در برنامه های ملی و محلی خاک، و پیگیری شعارهای جهت دهنده ی تجدید حیات حکیمانه خاک و حکمروایی حکیمانه آب (کنگره هفدهم) و مدیریت احیاگر خاک (کنگره هجدهم)، اهداف اصلی کنگره پیشرو هستند. در این راستا و همچون گذشته، تشکیل کارگروه های گوناگون و برگزاری نشست های تخصصی پیش از کنگره، پیش درآمد برگزاری پربارتر کنگره خواهد بود که جز به یاری همگی گروداران خاک و آب کشور شدنی نخواهد بود. از این رو، دست یاری به سوی همه پیشکسوتان، اندیشمندان، استادان، پژوهشگران، دانشجویان و کارشناسان دانشگاه ها، مراکز پژوهشی، بخشهای دولتی، خصوصی، انجمن های علمی، تشکل های مردم نهاد، اتحادیه های تولیدکنندگان، واردکنندگان، و صادرکنندگان دراز کرده و خواستار مشارکت همگان در این کنگره مهم هستیم.
دومین فراخوان
نوزدهمین کنگره علوم خاک ایران (25 تا 27 شهریورماه 1404)
توجه به گسترش پدیدههای حدی، هوش مصنوعی و جامع نگری در برنامههای ملی و محلی خاک
استادان، پژوهشگران، کارشناسان، دانشجویان، مدیران و فعالان بخش های خاک، آب و محیط زیست
به استحضار میرساند نوزدهمین کنگره علوم خاک ایران با هدف تبادل نظر علمی و ایجاد گفتمان ملی در بین همه گروداران خاک کشور در زمینه های گوناگون، و با توجه به گسترش پدیدههای حدی و ورود به عصر هوش مصنوعی، و برای تثبیت جامعنگری در برنامههای ملی و محلی خاک، و پیگیری شعارهای جهت دهندهی تجدید حیات حکیمانه خاک و مدیریت احیاگر خاک، و حکمروایی حکیمانه آب، در تاریخ 25 تا 27 شهریورماه 1404 خورشیدی با شعار "مدیریت جامع نگر و هوشمند خاک و آب" برگزار میشود.
از همه استادان، پژوهشگران، کارشناسان، دانشجویان، مدیران و فعالان بخشهای مختلف آموزشی، پژوهشی، اجرایی، ترویجی، دولتی، خصوصی و مردم نهاد و سایر علاقهمندان دعوت میشود تا بر مبنای فراخوان نخست و محورهای کنگره، مقالات ارزشمند خود را حداکثر تا تاریخ 1404/03/31 و از طریق وبگاه کنگره ارسال نمایند.
دبیرخانه نوزدهمین کنگره علوم خاک ایران