بررسی تاثیر زمان محلول پاشی ریزمغذی ها بر عملکرد دانه لوبیا سفید
کد مقاله : 1021-ISSC19
نویسندگان
مختار داشادی *1، محمد حسن کوشکی2
1استادیار پژوهش معاونت سرارود موسسه تحقیقات کشاورزی دیم کشور سازمان تحقیقات آموزش و ترویج کشاورزی کرمانشاه ایران
21- مربی پژوهش پردیس تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی بروجرد،مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی لرستان، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، بروجرد، ایرا ن
چکیده مقاله
لوبیا با " Phaseolus vulgaris" یکی از مهمترین حبوبات محسوب می شود. بمنظور بررسی زمان محلول پاشی ریزمغذی ها بر عملکرد لوبیا آزمایشی بصورت بلوک کاملا تصادفی با 16 تیمار شامل: شاهد، مراحل قبل از گلدهی، گلدهی، غلاف دهی،پر شدن دانه، (قبل از گلدهی+ گلدهی)،( قبل از گلدهی+ غلاف‌دهی)، (قبل از گلدهی+ پر شدن دانه)، (گلدهی+ غلاف‌دهی)، (گلدهی+ پر شدن دانه)، (غلاف‌دهی+ پر شدن دانه)، (قبل از گلدهی+ گلدهی+ غلاف‌دهی)، (قبل از گلدهی+ گلدهی+ پر شدن دانه)، (گلدهی+ غلاف‌دهی+ پر شدن دانه)، (قبل از گلدهی + غلاف‌دهی+ پر شدن دانه)،(قبل از گلدهی + گلدهی + غلاف‌دهی+ پر شدن دانه) و چهار تکرار به مدت دو سال (1395-1396) در پردیس تحقیقات، آموزش کشاورزی و منابع طبیعی بروجرد انجام شد. نتایج نشان داد بیشترین عملکرد دانه، 5317 کیلوگرم در هکتار مربوط به محلول پاشی در سه مرحله قبل از گلدهی، گلدهی و پر شدن دانه بود. بین محلول‌پاشی‌های یک مرحله ای بیشترین عملکرد دانه متعلق به محلول پاشی در زمان گل دهی با میزان عملکرد 4900 کیلوگرم در هکتار بود. بنابراین محلول پاشی در سه مرحله قبل از گلدهی، مرحله گلدهی و مرحله و سفت شدن دانه و یا محلول پاشی یک مرحله در زمان گل دهی توصیه می‌شود.
کلیدواژه ها
ریز مغذی‌ها، عملکرد، لوبیا، محلول‌پاشی
وضعیت: پذیرفته شده مشروط برای ارائه به صورت پوستر