تاثیر محلولپاشی عناصر غذایی نیتروژن و پتاسیم بر گلوتن کل و شاخص گلوتن دانه گندم دیم |
کد مقاله : 1024-ISSC19 (R1) |
نویسندگان |
مختار داشادی *1، علی رسائی2، خدیجه براتی3 1استادیار پژوهش معاونت سرارود موسسه تحقیقات کشاورزی دیم کشور سازمان تحقیقات آموزش و ترویج کشاورزی کرمانشاه ایران 2استادیار پژوهش، معاونت سرارود، موسسه تحقیقات کشاورزی دیم، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی،کرمانشاه،ایران. 3- کارشناس معاونت سرارود، موسسه تحقیقات کشاورزی دیم، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی،کرمانشاه،ایران. |
چکیده مقاله |
با توجه به افزایش هزینه تولید و بروز پدیدههای خشکسالی در کشت اراضی دیم، در راستای ضرورت یافتن راه حلی در جهت افزایش تولید و کاهش هزینهها این پژوهش به منظور مدیریت تغذیه متعادل و بهینه محصولات کشاورزی در دیمزارها برای تولید پایدار بعنوان یکی از اصول بهزراعی و تأمین بهینه نیتروژن و پتاسیم مورد نیاز گندم در مراحل بحرانی جذب در کرمانشاه اجرا گردید. پژوهشی بصورت پروژه تحقیقی- ترویجی در مزارع کشاورزان با دو تیمار: 1- شاهد یا بدون محلولپاشی و 2- محلولپاشی رویال آمین + رویال پتاسیم هر کدام به میزان یک لیتر در هکتار در پایان مرحله ساقهرفتن در دو منطقه صحنه و روانسر استان کرمانشاه روی گندم دیم رقم ریژاو مزارع کشاورزان در سال زراعی 400-1399 اجرا شد. نتایج نشان داد عملکرد دانه تیمار محلولپاشی در منطقه روانسر و صحنه بهترتیب 1070 و 1434 کیلوگرم در هکتار بود که نسبت به تیمار شاهد به ترتیب 110 و 137 کیلوگرم در هکتار افزایش (بهطور میانگین 6/9 درصد) داشتت. همچنین تیمار محلولپاشی سبب افزایش شاخصهای کیفی دانه شد، بهطوری که در هر دو منطقه سبب افزایش میزان گلوتن کل و شاخص گلوتن شد. |
کلیدواژه ها |
تغذیه گیاهی، نیتروژن، فسفر، گندم، گلوتن |
وضعیت: پذیرفته شده مشروط برای ارائه به صورت پوستر |