تأثیر محلولپاشی روی و کلسیم بر غلظت عناصر غذایی، کیفیت میوه و کاهش ریزش سیب |
کد مقاله : 1088-ISSC19 |
نویسندگان |
حسین عزیزی *1، عزیز مجیدی2، رزیتا مظلومی3 1رئیس بخش تحقیقات خاک و آب مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی آذربایجان غربی 2معاون پژوهشی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی آذربایجان غربی 3پژوهشگر پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی ایران، تبریز |
چکیده مقاله |
تامین و بهبود وضعیت عناصر غذایی مورد نیازگیاه، یکی از عوامل مهم در افزایش کیفیت میوه و کاهش مشکلات تولید سیب است. این پژوهش با هدف بررسی تأثیر محلولپاشی عنصر روی و منابع مختلف کلسیم بر غلظت عناصر غذایی در برگ و میوه، کاهش ریزش میوه و بهبود خصوصیات کیفی سیب رقم 'رد دلیشس' طی چهار سال زراعی اجرا شد. آزمایش بهصورت فاکتوریل در قالب طرح بلوکهای کامل تصادفی با شش تیمار کودی (شاهد، سیترات روی، سیترات کلسیم، سیترات روی+ سیترات کلسیم، کلرور کلسیم و سیترات روی + کلرور کلسیم) و سه زمان بندی محلولپاشی(1- فندقه شدن، گردویی شدن و دو هفته قبل از برداشت 2- فندقه شدن، شروع تغییر رنگ میوه و دو هفته قبل از برداشت 3- فندقه شدن، گردویی شدن، شروع تغییر رنگ میوه و دو هفته قبل از برداشت میوه) انجام شد. نتایج نشان داد، غلظت عناصر نیتروژن، فسفر، کلسیم، روی، بور، آهن و منگنز در برگ و کلسیم، روی، بور و منگنز در میوه افزایش یافت. این تغییرات تغذیهای موجب بهبود صفات کیفی میوه گردید و ریزش قبل ازبرداشت میوه را کاهش داد. بهترین عملکرد مربوط به تیمار ترکیبی سیترات روی + سیترات کلسیم با محلولپاشی در زمان بندی سوم (چهار مرحله محلولپاشی) بود. |
کلیدواژه ها |
اسیدیته، روی، کلسیم، کیفیت میوه، کاهش ریزش |
وضعیت: پذیرفته شده مشروط برای ارائه به صورت پوستر |