تغییر اقلیم وتأثیر آن برخاک و امنیت غذایی
کد مقاله : 1132-ISSC19
نویسندگان
محمود محمدی *1، زهره مصلح2، عاطفه صیادی3
1استادیار پژوهش، بخش تحقیقات خاک و آب، مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان چهارمحال و بختیاری، سازمان تحقیقات،آموزش و ترویج کشاورزی، شهرکرد، ایران
2استادیار پژوهش، بخش تحقیقات خاک و آب، مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان چهارمحال و بختیاری، سازمان تحقیقات،آموزش و ترویج کشاورزی، شهرکرد، ایران؛
3محقق بخش تحقیقات خاک و آب، مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان چهارمحال و بختیاری، سازمان تحقیقات،آموزش و ترویج کشاورزی، شهرکرد، ایران؛
چکیده مقاله
تغییر اقلیم به معنی تغییر چشمگیر و طولانی مدت در پراکنش الگوهای جوی در بازه های زمانی متفاوت گفته می شود. انسان با سوزاندن سوختهای فسیلی، تخریب جنگلها، تولید سیمان از سنگهای آهکی، تولید مواد شیمیایی سنتزی، زمینه افزایش گازهای گلخانه ای را فراهم آورده است. گازهای گلخانه‌ای بدلیل افزایش پایداری انرژی دراتمسفر باعث ازدیاد دمای کره زمین وتسریع در تغییر اقلیم شده و باعث اثر گلخانه ای شده اند. تغییرات آب و هوایی عاملی است که به تشدید تهدیدها می انجامد و همینطور می‌تواند به چالشهایی که اکنون با آن مواجه هستیم از قبیل، امنیت غذایی، بیماریهای مسری، شورشها سرعت بخشد و چالشهایی برای آینده ایجاد کند. تغییر آب و هوا نه تنها یک معضل جهانی بلکه، تهدیدی برای امنیت داخلی همه کشورها بویژه کشورهای در حال توسعه و مناطقی که آسیب پذیرتر بوده وضعیف از نظر برنامه های سازگاری و تطبیق و مقابله با شرایط یاد شده به حساب می آید. در این مقاله اثرات تغییر اقلیم بر بخش های مختلف از جمله منابع آب، کشاورزی، امنیت غذایی و امنیت ملی پایدار مورد بررسی قرار می‌گیرد. همچنین علاوه بر وضعیت تغییر آب و هوایی در ایران بر لزوم اجرای روش‌های موثر برای سازگاری با تغییر اقلیم تاکید شد.
کلیدواژه ها
خشکسالی، بارندگی، امنیت غذایی، تغییر اقلیم
وضعیت: پذیرفته شده مشروط برای ارائه به صورت پوستر