تأثیر افزودن ضایعات چای بر رشد و جذب مواد مغذی گیاه ذرت
کد مقاله : 1154-ISSC19 (R1)
نویسندگان
آزاده آبداری1، مهدی شرفا *2، مصطفی مزرعتی3
1دانشجوی دکتری گروه علوم خاک تهران
2استادگروه علوم و مهندسی خاک، دانشکدگان کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه تهران، کرج، ایران
3دانش‌آموخته کارشناسی ارشد-دانشگاه علوم تحقیقات
چکیده مقاله
در این پژوهش، تأثیر مقادیر مختلف ضایعات چای (صفر، ۱، ۲ و ۴ درصد وزنی) بر رشد گیاه ذرت رقم هیبرید KSC704 در شرایط گلخانه‌ای مورد بررسی قرار گرفت. تیمارها به مدت ۶ ماه در شرایط انکوباسیون با دمای ۲۵ درجه سلسیوس و رطوبت حد ظرفیت مزرعه (16.5درصد حجمی) نگهداری شدند و پس از آن جهت کشت گیاه ذرت در گلدان هایی با قطر ۱۲ سانتی‌متر و ارتفاع ۲۵ سانتی‌متر به گلخانه منتقل شده و از نظر شاخص‌های رشدی و تغذیه‌ای ارزیابی شدند. نتایج نشان داد که کاربرد ضایعات چای، به‌ویژه در تیمار ۴ درصد، موجب افزایش معنی‌دار در قطر ساقه، شاخص کلروفیل، وزن خشک اندام‌های هوایی و غلظت عناصر ریزمغذی مانند آهن، روی، فسفر و پتاسیم گردید. بنابراین، ضایعات چای می‌توانند به‌عنوان یک منبع آلی مؤثر در بهبود رشد و تغذیه گیاه ذرت مورد استفاده قرار گیرند.
کلیدواژه ها
انکوباسیون، خاک، ضایعات چای، گیاه ذرت
وضعیت: پذیرفته شده مشروط برای ارائه شفاهی