مدیریت مصرف آب و تامین غذا در زراعت
کد مقاله : 1191-ISSC19
نویسندگان
ساره خواجه حسینی *1، جعفر مسعود سینکی2
1پژوهشگر پست دکتری، دانشگاه یزد، یزد، ایران
2استادیار، رییس دانشکده کشاورزی، آب، غذا، فراسودمندها، دانشگاه آزاد اسلامی واحد دامغان، دامغان، ایران
چکیده مقاله
از نظر کارشناسان، بحران آب در جهان یک بحران مدیریتی است. از این رو در بسیاری از نقاط دنیا با اعمال مدیریت صحیح و ضمن استفاده مناسب از منابع آب و خاک موجود، سعی بر افزایش کمی و کیفی انواع محصولات کشاورزی می باشند. از شاخص های اساسی در تعیین استفاده بهینه و مناسب از منابع آب جهت تولید محصولات کشاورزی، شاخص کارایی مصرف آب می باشد که برابر با مقدار ماده خشکی که توسط هر واحد آب مورد استفاده بوجود می آید، است. بنابراین در این بررسی چندین اقدامات مورد استفاده، در راستای کاهش مصرف آب ارائه شده است. اقداماتی همچون استفاده از مالچ (خاکپوش)، تغییر الگوهای مصرف آب (کم آبیاری)، گزینش گیاهان مناسب و سازگار با مناطق خشک (شورپسند) و پیش تیمارسازی و محلول پاشی با مواد ضد تنش از گزینه های موثر در راستای کاهش آب و افزایش کارآیی مصرف آن بیان شده است.
کلیدواژه ها
الگو صرفه جویی، بحران آب، تولید محصولات کشاورزی، خشکسالی
وضعیت: پذیرفته شده مشروط برای ارائه به صورت پوستر