تاثیر نسبت‌های اوره به نیترات بر خصوصیات موفولوژیکی همیشه بهار در کشت هیدروپونیک
کد مقاله : 1390-ISSC19
نویسندگان
المیرا شهنازی کوزه کنانی *
ندارم
چکیده مقاله
تامین نیتروژن از منابع آمونیومی و نیتراتی به ویژه نسبت این دو منبع بر پارامترهای رشد و نمو، متابولیسم گیاهی، عملکرد و کیفیت محصولات تولیدی موثر است. در این راستا آزمایشی با نسبت‌های مختلف اوره به نیترات (20:80، 50:50، 80:20) در مقایسه با تیمار شاهد حاوی نسبت آمونیوم به نیترات 10:90 در دو قدرت مختلف محلول غذایی (کامل و نصف) بر خصوصیات مورفولوژیک همیشه بهار بررسی شد. نتایج نشان داد محلول کامل باعث افزایش 53% وزن تر،54% وزن خشک و 50% تعداد گل شد، در حالی که محلول نصف قطر و وزن هر گل را به ترتیب 15% و 33% افزایش داد. افزایش نسبت اوره به نیترات تا 80%، تعداد گل‌ها را تا 72% افزایش داد اما قطر و وزن گل‌ها را به ترتیب 13% و 33% کاهش داد. این یافته‌ها نشان می‌دهد مدیریت قدرت محلول غذایی و نسبت اوره به نیترات می‌تواند همزمان کمیت و کیفیت گل همیشه بهار را بهینه کند.
کلیدواژه ها
همیشه بهار، نسبت اوره به نیترات، قدرت محلول غذایی، خصوصیات مورفولوژیکی
وضعیت: پذیرفته شده مشروط برای ارائه به صورت پوستر