تاثیر نسبت‌های اوره به نیترات بر خصوصیات موفولوژیکی همیشه بهار در کشت شناور
کد مقاله : 1438-ISSC19
نویسندگان
المیرا شهنازی کوزه کنانی *
ندارم
چکیده مقاله
تامین نیتروژن از منابع آمونیومی و نیتراتی به ویژه نسبت این دو منبع بر پارامترهای رشد و نمو، متابولیسم گیاهی، عملکرد و کیفیت محصولات تولیدی موثر است. در این راستا آزمایشی با نسبت‌های مختلف اوره به نیترات (20:80، 50:50، 80:20) در مقایسه با تیمار شاهد حاوی نسبت آمونیوم به نیترات 10:90 در دو قدرت مختلف محلول غذایی (کامل و نصف) بر خصوصیات مورفولوژیک همیشه بهار در کشت شناور بررسی شد. نتایج نشان داد محلول نصف تنها باعث کاهش 8/6٪ در تعداد گل نسبت به محلول کامل شد و بر سایر شاخص‌ها اثر معنی‌داری نداشت. افزایش سهم اوره تا ۸۰٪ تعداد گل و شاخص SPAD را به‌ترتیب 51/6 و 10/8٪ نسبت به U0 افزایش داد، اما وزن‌تر شاخساره 28/3٪ و قطر گل 14/1٪ کاهش یافت. با توجه به این که محلول نصف قدرت هزینه کوددهی را حدود ۵۰٪و خطر آلودگی محیطی را به‌طور قابل‌توجهی کاهش می‌دهد و اوره بسیار ارزان‌تر از منابع نیتراته نیتروژن است، می‌توان نتیجه گرفت که کاربرد محلول غذایی نیم‌غلظت همراه با نسبت بالای اوره گزینه‌ای اقتصادی و پایدار برای تولید تجاری گل همیشه‌بهار است.
کلیدواژه ها
همیشه بهار، نسبت اوره به نیترات، قدرت محلول غذایی، خصوصیات مورفولوژیکی، کشت شناور
وضعیت: پذیرفته شده مشروط برای ارائه به صورت پوستر