بررسی اثر روشهای مختلف مصرف کود نیتروژن بر عملکرد، اجزای عملکرد و درصد پروتئین دانه گندم |
کد مقاله : 1442-ISSC19 (R1) |
نویسندگان |
سمانه عبدوسی *1، تینا تاجیک2 1سازمان تحقیقات و آموزش کشاورزی 2ندارد |
چکیده مقاله |
این پژوهش با هدف بررسی اثر روشهای مختلف مصرف کود نیتروژن (پخش سطحی و جایگذاری نواری) و سطوح مختلف آن بر عملکرد، اجزای عملکرد و درصد پروتئین دانه گندم، در سال زراعی 1400–1399 در مزرعه تحقیقاتی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان تهران انجام شد. تیمارها شامل سطوح مختلف نیتروژن (۰، ۱۵۰، ۲۰۰ و ۲۵۰ کیلوگرم در هکتار) در دو روش مصرف بود که در قالب طرح بلوکهای کامل تصادفی با سه تکرار اجرا شد. نتایج نشان داد که مصرف نیتروژن در هر دو روش سبب افزایش معنیدار عملکرد دانه، عملکرد زیستی، درصد نیتروژن و پروتئین دانه شد. بیشترین عملکرد دانه در روش جایگذاری نواری با سطح ۲۵۰ کیلوگرم در هکتار (۷۳۷۰ کیلوگرم در هکتار) به دست آمد. همچنین، این تیمار بیشترین مقادیر ارتفاع بوته، عملکرد زیستی، شاخص برداشت، درصد نیتروژن و پروتئین دانه را داشت. روش جایگذاری نواری نسبت به پخش سطحی برتری قابل توجهی در بهبود صفات مورد بررسی نشان داد. |
کلیدواژه ها |
گندم، نیتروژن، جایگذاری نواری، پخش سطحی، عملکرد، پروتئین دانه |
وضعیت: پذیرفته شده مشروط برای ارائه به صورت پوستر |