اثر فسفر و نیتروژن بر خصوصیات زراعی و عملکرد گیاه بادام‌زمینی (Arachis hypogaea L.)
کد مقاله : 1464-ISSC19
نویسندگان
حجت ابراهیمی خناچا1، مجید مجیدیان *2
1دانشجوی سابق کارشناسی ارشد، گروه زراعت و اصلاح نباتات، دانشکده علوم کشاورزی، دانشگاه گیلان
2هیات علمی گروه زراعت و اصلاح نباتات، دانشکده علوم کشاورزی، دانشگاه گیلان
چکیده مقاله
این آزمایش با هدف تعیین نیاز کودی بادام زمینی به فسفر و نیتروژن و بررسی رابطه بین سطوح مختلف فسفر و نیتروژن بر عملکرد و کیفیت محصول بادام زمینی به صورت فاکتوریل در قالب طرح بلوک‌های کامل تصادفی با سه تکرار در مزرعه تحت پوشش سازمان جهاد کشاورزی آستانه اشرفیه در بهار و تابستان سال 1402روی بادام زمینی رقم NC2 انجام شد. تیمار‌های آزمایشی شامل: کود نیتروژن (صفر، 35، 75 و 110 کیلوگرم در هکتار نیتروژن (از منبع اوره) و کود فسفر (صفر، 35، 75 و 110 کیلوگرم در هکتار پنتا اکسید فسفر (P2O5) (از منبع سوپر فسفات تریپل)) بودند. نتایج این تحقیق نشان داد که در تیمار کود نیتروژن 75 و 110 کیلوگرم در هکتار و سطح فسفر 75 کیلوگرم در هکتار فسفر، بیشترین ارتفاع بوته (93/64 سانتی‌متر)، بیشترین طول غلاف (29/3 سانتی‌متر) و بیشترین تعداد غلاف در بوته (66/34 عدد) به دست آمدند. نتایج آزمایش نشان داد که سطح بهینه کود نیتروژن 75 کیلوگرم در هکتار و سطح بهینه فسفر 110 کیلوگرم در هکتار بوده است که منجر به دستیابی به بالاترین عملکرد دانه (3502 کیلوگرم در هکتار) و محتوای روغن دانه (41/44 درصد) در این تیمار شد.
کلیدواژه ها
اجزای عملکرد، بادام‌زمینی، عملکرد، کیفیت.
وضعیت: پذیرفته شده مشروط برای ارائه به صورت پوستر