مقایسه تاثیر منابع مختلف کودی پتاسیم در زراعت گندم در استان اصفهان |
کد مقاله : 1519-ISSC19 |
نویسندگان |
مجتبی یحیی آبادی *1، محمد پسندیده2 1عضو هیات علمی 2استادیار بخش تحقیقات شیمی و حاصلخیزی خاک، موسسه تحقیقات خاک و آب |
چکیده مقاله |
پتاسیم بعد از نیتروژن، یکی از مهمترین عناصر غذایی در سیکل زندگی گیاهان بوده که علاوه بر وظایف فیزیولوژیکی بسیار مهمی که در گیاهان به عهده دارد، در بهبود کیفیت محصولات کشاورزی نیز جایگاه ویژه ای را به خود اختصاص داده است. این پژوهش با هدف بررسی نقش منابع مختلف کودی پتاسیم بر زراعت گندم اجرا شد. آزمایش به صورت مزرعهای در سال زراعی 1403-1402 با چهار تیمار شاهد ( مصرف کودها مطابق عرف کشاورز)، سولفات پتاسیم (مصرف پایه و سرک)، کلرید پتاسیم (مصرف پایه و سرک) و تیمار چهارم: مصرف همه کودها بجز کودهای پتاسیم اجرا گردید. نتایج نشان داد کود کلرید پتاسیم با افزایش 2/19 درصدی عملکرد نسبت به شاهد و سولفات پتاسیم با افزایش 5/11 درصدی عملکرد نسبت به عرف زارع، تاثیر معنی داری بر تولید گندم داشتند. |
کلیدواژه ها |
اصفهان، کودپتاسیم، گندم، عملکرد |
وضعیت: پذیرفته شده مشروط برای ارائه به صورت پوستر |