تعیین موثرترین فاکتورهای تاثیر گذار بر عملکرد گردوی ایرانی (Juglans regia L.) با استفاده از روابط همبستگی و رگرسیون گام به گام
کد مقاله : 1621-ISSC19 (R1)
نویسندگان
مجتبی مقبلی *، ناصر برومند
عضو هیئت علمی
چکیده مقاله
گردو یکی از خشک میوه‌های بسیار مهم است. افزودن صحیح عناصر غذایی به خاک بیشترین اثر را بر رشد و عملکرد گردو دارد. تغذیه صحیح درخت گردو و حفظ تعادل بین عناصر غذایی می‌تواند موجب افزایش عملکرد و کیفیت محصول شود. در این میان فسفر و روی از جمله عناصر مهم در تغذیه گردو بوده و مصرف بهینه این عناصر از نظر اقتصادی و همچنین عملکرد گردو مهم است. به این منظور آزمایشی به صورت فاکتوریل در قالب طرح بلوک کامل تصادفی با سه سطح فسفر (صفر، 150 و 300 کیلوگرم P2O5 در هکتار) و سه سطح روی (صفر، 15 و 30 کیلوگرم Zn در هکتار) با چهار تکرار در شهرستان رابر انجام شد. نتایج نشان داد فسفر و اسید فیتیک همبستگی مثبت معنی‌داری با وزن مغز گردو داشتند، در حالی‌که روی اثر منفی معنی‌دار بر آن داشت. تحلیل رگرسیون گام‌به‌گام نشان داد که غلظت روی مهم‌ترین عامل محدودکننده عملکرد بوده است. این نتایج می‌تواند راهنمایی برای مدیریت بهینه مصرف کودهای فسفر و روی در باغ‌های گردو باشد.
کلیدواژه ها
اسید فیتیک، تغذیه، روی، عناصر غذایی، فسفر
وضعیت: پذیرفته شده مشروط برای ارائه به صورت پوستر