تاثیر عناصر غذایی و آمینواسیدها در مقاومت و تغذیه گیاه |
کد مقاله : 1682-ISSC19 (R1) |
نویسندگان |
ذوالفقار آلاداغلو *1، مازیار رجبی2، سید حسین میرسید حسینی3 1هیات علمی 2دانشگاه تهران 3دانشگله تهران |
چکیده مقاله |
برای دستیابی به تغذیه پایدار جمعیت رو به رشد جهان، افزایش بازدهی محصول در واحد سطح امری حیاتی است. پس از انقلاب سبز، تمرکز بر افزایش عملکرد غلات بدون توجه کافی به مصرف کودهای حاوی عناصر کممصرف موجب کاهش این عناصر در خاک گردید. این عناصر، هر چند به مقدار کم مورد نیاز هستند، نقش کلیدی در فرآیندهای فیزیولوژیکی و متابولیکی گیاه دارند و کمبود آنها باعث کاهش کیفیت و کمیت محصولات کشاورزی میشود. کمبود روی به ویژه در خاکهای آهکی با pH بالا و کمبود مواد آلی شایع است و تأثیر منفی بر عملکرد و کیفیت دانه دارد. اسیدهای آمینه به دلیل خاصیت کلاتکنندگی، جذب و انتقال این عناصر را تسهیل میکنند که نتیجه آن افزایش فتوسنتز، جذب آب و عملکرد محصول میباشد. استفاده ترکیبی از اسیدهای آمینه و عناصر معدنی کممصرف عملکرد جذب را بهبود میبخشد. کودهای معدنی اصلاحکننده خاک مثل سولفات روی و کودهای فسفاتی، رشد گیاه و جذب عناصر ضروری را افزایش میدهند و به عنوان منابع حیاتی در خاکهای فقیر عمل میکنند. عناصر معدنی مانند آهن، روی، منگنز، مس و بور برای فعالیتهای آنزیمی، تولید کلروفیل و تنظیم رشد گیاه اهمیت دارند و کمبود آنها باعث کاهش عملکرد و کیفیت گیاه میشود. |
کلیدواژه ها |
آمینواسیدها، اصلاحکنندههای معدنی، جذب عناصر غذایی،کلاتکنندگی اسید آمینه |
وضعیت: پذیرفته شده مشروط برای ارائه به صورت پوستر |